ניתוח קטרקט הוא טיפול פופולארי לקטרקט, מצב המעיב על עדשת העין. סימנים מוקדמים של קטרקט כוללים ראייה עכורה, קושי בראייה בלילה, רגישות לאור וראיית בוהק יתר. אם המצב לא מטופל, קטרקט בדרך כלל מחמיר עם הזמן ופוגע בראייה בעין הפגועה. אם אתם חושבים שיש לכם קטרקט או אובחנתם עם מצב זה, כנראה שיש לכם שאלות רבות לגבי טיפול בקטרקט. שאלות כמו "כמה זמן נמשך ניתוח קטרקט?" ו"כמה עולה ניתוח קטרקט?" התחמשות במידע יכולה להכין אותך לקבל את התוצאה הניתוחית הטובה ביותר. אז הנה תשובות ל-10 שאלות נפוצות על ניתוח קטרקט. אבל קודם לכן מהו קטרקט?

ניתוח קטרקט

ניתוח קטרקט הוא הליך להסרת עדשת העין וברוב המקרים, החלפתה בעדשה מלאכותית. בדרך כלל, עדשת העין שלכם ברורה במצב הנורמאלי. קטרקט גורם לעדשה של העין להיות עכורה, מה שבסופו של דבר משפיע על הראייה שלכם. ניתוח קטרקט מבוצע על ידי רופא עיניים (רופא עיניים) במרפאה חוץ, מה שאומר שלא צריך להישאר בבית החולים לאחר הניתוח. ניתוח קטרקט נפוץ מאוד והוא בדרך כלל הליך בטוח ויחסית פשוט.

למה צריך לעשות ניתוח קטרקט

ניתוח קטרקט מבוצע לטיפול בקטרקט. קטרקט עלול לגרום לראייה מטושטשת. אם קטרקט מקשה עליכם לבצע את הפעילות הרגילה שלכם, הרופא שלכם עשוי להציע ניתוח קטרקט. כאשר קטרקט מפריע לטיפול בבעיית עיניים אחרת, ניתן להמליץ ​​על ניתוח קטרקט. לדוגמה, רופאים עשויים להמליץ ​​על ניתוח קטרקט אם קטרקט מקשה על רופא העיניים שלכם, לבחון את החלק האחורי של העין שלכם. כדי לנטר או לטפל בבעיות עיניים אחרות, כגון ניוון מקולרי הקשור לגיל או רטינופתיה סוכרתית. ברוב המקרים, המתנה לניתוח קטרקט לא תזיק לעין שלכם, אז יש לכם זמן לשקול את האפשרויות שלכם. אם הראייה שלכם עדיין די טובה, ייתכן שלא תזדקקו לניתוח קטרקט במשך שנים רבות, אם בכלל. כאשר שוקלים ניתוח קטרקט, זכרו את השאלות הבאות:

  • האם יש לך בעיות בקריאה או צפייה בטלוויזיה?
  • האם אתם יכולים לראות ולעשות את העבודה שלכם בבטחה ולנהוג?
  • האם קשה לכם לבשל, ​​לקנות, לעשות עבודות בחצר, לטפס במדרגות או לקחת תרופות?
  • האם בעיות ראייה משפיעות על רמת העצמאות שלכם?
  • האם אורות בהירים מקשים על הראייה שלכם?

שאלות נפוצות על ניתוח קטרקט

ניתוח קטרקט יכול להיות מפחיד אם אתה לא יודע למה לצפות. הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות לפני ההליך שלך הוא לערוך מחקר. הנה כמה תשובות כלליות לגבי ניתוח קטרקט.

1. איך אני יודע אם אני צריך ניתוח קטרקט? חומרת הקטרקט שלכם תקבע אם אתם צריכים ניתוח קטרקט או לא. בשלבים המוקדמים של המחלה, ייתכן שתוכלו לטפל בסימפטומים שלכם באמצעות משקפי שמש נגד סנוור, תאורה בהירה יותר ועדשות מגדילות. עם זאת, מקרים חמורים יותר דורשים טיפול כירורגי. רופא העיניים שלכם כנראה ימליץ על ניתוח קטרקט אם אובדן הראייה שלכם משפיע על חיי היומיום שלכם. לדוגמה, הקטרקט שלכם עלול להקשות על נהיגה או הסתכלות על מסכי מחשב וטלוויזיה.

2. עד כמה נפוץ הקטרקט? קטרקט הוא אחד ממצבי הראייה הנפוצים ביותר. ישראלים רבים ללא קשר למוצא מין וגזע, בני 40+ סובלים מקטרקט. ככל שאתם מתבגרים, הסיכון שלכם לפתח קטרקט עולה. על פי המכון הלאומי לעיניים, למעלה מ-50% מהישראלים בני 80 ומעלה סובלים מקטרקט או עברו ניתוח קטרקט.

3. איך מוצאים את הרופא המתאים לניתוח קטרקט? מנתח מיומן יבצע את ניתוח הקטרקט שלכם בחמלה, מקצועיות וביעילות. חפשו את התכונות הללו בעת החיפוש אחר הרופא או המרפאה שתבצע את ניתוח הקטרקט שלכם:
תעודה – הרופא שלך צריך להיות מוסמך על ידי המועצה האמריקאית לרפואת עיניים.
ניסיון – עדיף לבחור מנתח שמבצע באופן שגרתי ניתוחי קטרקט ובעל אחוזי הצלחה של לפחות 90%.
תודעת שירות – מרפאה עם צוות אכפתי ומסביר פנים תהפוך את ניתוח הקטרקט שלכם לנעים יותר.
חבילות – חלק מהמנתחים מציעים חבילות לעדשות שונות, כולל עדשות בטכנולוגיה מתקדמת המותאמות לראייתכם. ביטוח הבריאות וחברות ביטוח פרטיות מסוימות, עשויים שלא לכסות עדשות מיוחדות, כך שחבילה יכולה לעזור להפחית את הוצאות הכיס.
טכנולוגיה – חפשו רופא שמשתמש בטכנולוגיות מתקדמות, שיכולות להגדיל את הסיכויים שלכם לעבור הליך מוצלח. לדוגמה, מערכת Optiwave Refractive Analysis מאפשרת לרופאים לבצע מדידות מדויקות ביותר לפני הניתוח. כלי זה מאפשר למנתח שלכם לנתח בצורה מדויקת יותר את הקטרקט שלכם. המנתח שלכם יכול גם להשתמש ב-LenSx, מערכת מתקדמת מונחית מחשב המעבירה לייזר בצורה מדויקת על העין שלך במהלך הסרת קטרקט. 

4. מה קורה במהלך ניתוח קטרקט? ניתוח קטרקט כולל מספר שלבים בסיסיים: העין שלכם נרדמת עם טיפות עיניים, והרופא המרדים מניח IV. המנתח מבצע חתך זעיר של 3 מ"מ בקרנית העין שלכם. המנתח שובר את העדשה העכורה באמצעות קרן לייזר ללא כאבים בעוצמה נמוכה וכלים נוספים. העדשה מוסרת מהעין שלכם, ולאחר מכן, עדשה תוך עינית (או מלאכותית) חדשה מונחת בעין שלכם.

5. מהם סוגי העדשות השונים המושתלים במהלך ניתוח קטרקט? ניתן לבחור מתוך מגוון עדשות מלאכותיות: עדשה סטנדרטית בסיסית מעניקה לכם ראייה למרחק בפוקוס יחיד. אם אתם רוצים לראות מרחקים קרובים ורחוקים, תצטרכו גם להרכיב משקפיים. עדשת מולטיפוקל עוזרת לכם לראות עצמים במרחקים מרובים ללא משקפיים. עדשה טורית מתקנת אסטיגמציה, המונח לקרנית בעלת צורה לא סדירה. רופא העין שלכם יכול לעזור לכם לבחור את העדשה הטובה ביותר לאורח החיים שלכם.

6. מהן תופעות הלוואי של ניתוח קטרקט? תופעת הלוואי השכיחה ביותר היא ראייה ברורה יותר. מכיוון שקטרקט חוסם אור, כאשר הם מוסרים, העין תזהה יותר אור ועלולה להרגיש רגישה יותר. ייתכן גם לחץ מופחת בעין. ייתכן שתבחין בצפים נוספים, ויכול להיות שיש צורת סהר כהה במבט ההיקפי, אבל צורת הסהר בדרך כלל חולפת מעצמה תוך מספר חודשים.

7. כמה זמן נמשכות התוצאות של ניתוח קטרקט? העדשה שהמנתח משתיל במהלך ניתוח קטרקט היא עמידה ותחזיק מעמד לכל החיים. לפעמים, קפסולת העדשה יכולה להיות עכורה, נב שמצריך שימוש בלייזר לתיקון העכירות שנשארה.

8. מה אחוזי ההצלחה של ניתוח קטרקט? לניתוח קטרקט יש את אחד משיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר מכל הניתוחים. משרד הבריאות וקופות החולים בישראל מדווחים כי הליך זה משפר את הראייה עבור 95% מהמטופלים.

9. האם ניתוח קטרקט הוא ניתוח משמעותי? זה ניתוח, אבל זה לא נחשב "רציני" על ידי הקהילה הרפואית. ברוב המקרים, ניתוח קטרקט הוא הליך פשוט ומהיר.

10. האם קטרקט יכול לחזור? לא. במהלך ניתוח קטרקט, העדשה העכורה של העין שלכם מוסרת ומוחלפת בעדשה מלאכותית. קטרקט לא יכול לצמוח בחזרה לאחר הסרת העדשה הטבעית, שהוחלפה בעדשה מלאכותית.

לסיכום

ניתוח קטרקט הינו הליך פשוט יחסית, שנעשה באחוזי הצלחה שנושקים למאת האחוזים. הוא יכול להתבצע גם בקליניקות של רופא העיניים שלכם. לפני שאתם קובעים את ניתוח הקטרקט שלכם מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים ורופא המשפחה שלכם.

על מה דיברנו עד כה?
ד"ר ירון פינקלמן
ד"ר ירון פינקלמן

ד"ר פינקלמן בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
התמחה ברפואת עיניים בבית החולים סורוקה.
התמחה התמחות-על במשך שנתיים במערב אוסטרליה, בהנחיית פרופ' גרהם בארט, עם דגש מיוחד על ניתוחי קטרקט,
כולל ניתוחים מורכבים ועדשות מתקדמות.

מעוניינים בניתוח קטרקט? | צרו איתי קשר:
מאמרים נוספים באותו נושא:
אהבתם? שתפו את המאמר :)
יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? אנחנו כאן עבורכם, מלאו פרטים ומיד נחזור:
מלאו פרטים ונשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה!
דילוג לתוכן